Μέσα στο μυαλό ενός διαρρήκτη.

Η Europa Security ως εταιρία ασφαλείας δεν θα μπορούσε να είχε άλλο στόχο πέρα από την ασφάλεια των πελατών της και των περιουσιών τους. Για αυτό λοιπόν θα θέλαμε να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πως σκέφτονται και ενεργούν οι διαρρήκτες.

Πότε γίνονται οι διαρρήξεις

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο στην Αττική πραγματοποιείτε μια διάρρηξη ανά 2 ώρες και οι πλειοψηφία αυτών γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Υποσυνείδητα οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως οι διαρρήκτες ενεργούν μόνο το βράδυ, αλλά οι στατιστικές δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Το μεγαλύτερο ποσοστό παραβιάσεων σε οικίες έγινε καθημερινές μεταξύ των εργάσιμων ωρών 10:00-15:00 όπου οι οικίες είναι εύκολοι στόχοι μιας και δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι και φυσικά δεν μοιάζει ύποπτο κάποιος να προσπαθεί να μπει σε ένα σπίτι.

Πως μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια;

Το πιο σύνηθες είναι να μπαίνουν από τον πιο γρήγορο και αναπάντεχο τρόπο. Όπως από την μπροστινή πόρτα. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι αν δούμε κάποιον μπροστά από μια είσοδο ενός σπιτιού την ημέρα το τελευταίο που θα σκεφτούμε είναι ότι προσπαθεί να παραβιάσει την κλειδαριά. Αυτό λοιπόν χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες σαν πλεονέκτημα.

Αυτό που θέλουν είναι να μπουν και να βγουν σε λιγότερα από 10 λεπτά. Ψάχνουν συνήθως για λεφτά, κοσμήματα, μικρές ηλεκτρονικές συσκευές (Laptops,κινητά) και άλλα πολύτιμα μικρά αντικείμενα τα οποία μπορούν να τα πάρουν και να τρέξουν. Δεν θα δείτε ποτέ κάποιον να τρέχει στον δρόμο με μια μεγάλη τηλεόραση, κάτι φυσικά που θα κινήσει τις υποψίες, αλλά το να δείτε κάποιον με μια τσάντα ενός laptop ή με μια σακούλα σκουπιδιών να βγαίνει από ένα σπίτι σίγουρα θα μας περάσει απαρατήρητος.

Συμβουλές από διαρρήκτες.

  • Πρώτον πάρτε έναν σκύλο αν αυτό είναι εφικτό και βάλτε πινακίδα ‘’Προσοχή σκύλος’’ σε εμφανή σημείο. Οι περισσότεροι διαρρήκτες απεχθάνονται τα σκυλιά λόγω της φασαρίας που προκαλούν όταν αυτοί παραμονεύουν έξω από το σπίτι σας. Κατι το οποίο τους αποτρέπει από το να καθίσουν πολύ ώρα από έξω για να εντοπίσουν εύκολους εισόδους.
  •  Δεύτερον, εγκαταστήσετε μια κάμερα εξωτερικά στον χώρο σας. Όχι τις ψεύτικες που πωλούνται στο εμπόριο διότι ένας έμπειρος διαρρήκτης μπορεί να τις αναγνωρίσει.
  •  Τρίτον, μέσα στο σπίτι σας να έχετε σε ένα εμφανή σημείο ένα κουτί με διάφορα κοσμήματα τα όποια μπορεί να φαίνονται ακριβά αλλα δεν θα είναι, όπως και ένα μικρό χρηματικό ποσό. Αυτό θα βοηθήσει σε περίπτωση που σας κάνουν διάρρηξη να αρπάξουν το κουτί και το χρηματικό ποσό και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν.
  • Τέταρτον, επενδύστε σε ένα σύστημα συναγερμού. Μπορεί οι διαρρήκτες να προσπαθήσουν να μπουν στον χώρο σας αλλά σίγουρα βλέποντας ένα σύστημα συναγερμού θα είναι αποτρεπτικό για αυτούς.
  • Τέλος, κλειδώνεται πάντα τις πόρτες και τα παράθυρα!

Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τις περιουσίες σας. Είναι η δουλειά μας να σας παρέχουμε ποιοτικά συστήματα ασφαλείας και εξαιρετικές υπηρεσίες όπως και να σας εφοδιάσουμε με γνώσεις και εργαλεία έτσι ώστε να βελτιώσετε την προστασία και την ασφάλεια στην καθημερινότητα σας.