Συνέντευξη με τη Νικολέττα Πλευριά Managing Director της Europa Security

Έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει, με την ενσωμάτωση νέων πρωτοποριακών τεχνολογιών, η Europa Security είναι έτοιμη σήμερα να ανταποκριθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξανόμενες ανάγκες των συνεργατών – εγκαταστατών και των τελικών πελατών της, όπως αναλύει στη συνέντευξη που παραχώρησε η Νικολέττα Πλευριά – Managing Director της Europa Security στο περιοδικό Security Manager.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούν σήμερα οι πελάτες και οι συνεργάτες από μια σύγχρονη εταιρία που συνδυάζει υπηρεσίες Κεντρικού Σταθμού με άλλες υπηρεσίας Ασφάλειας, όπως είναι η Europa Security;

Οι εξελίξεις στα Κέντρα Λήψης Σημάτων είναι ραγδαίες με υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας, με νέες τεχνολογίες όπως τα Video Analytics, Panic, εντοπισμός ατόμων ή οχημάτων. Παλαιότερα θεωρούσαμε ότι η ασφάλεια περιορίζεται στο να χτυπάει η σειρήνα ενός συστήματος συναγερμού. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, έγινε αντιληπτό, ότι η ασφάλεια πρέπει να είναι αποτελεσματική, παραγωγική και ανταποδοτική. Στη Europa Security, έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στις οργανωτικές δομές και στις διοικητικές πτυχές της λειτουργίας της ασφάλειας. Ο Κεντρικός Σταθμός θα πρέπει να διαθέτει εναλλακτικές οδεύσεις για τη λήψη σημάτων και μάλιστα σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία με απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, τα οποία να συνεργάζονται σε ένα κέντρο, αλλά ταυτόχρονα εάν απαιτηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να λειτουργούν και αυτόνομα. Αυτό κατατάσσει έναν σταθμό στα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας.

 

Πώς λοιπόν η Europa Security καλύπτει αυτές τις απαιτήσεις όπως έχουν διαμορφωθεί, με τις υπηρεσίες που προσφέρει;

 Στη EUROPA SECURITY επενδύουμε στην ασφάλεια και σιγουριά , με την τεχνογνωσία μας ενώ βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τις τεχνολογικές εξελίξεις, με ειδικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες πάντα στις δικές σας ανάγκες. Δεν δίνουμε βάση μόνο στην οικονομική σύγκριση μόνο ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων αλλά εστιάζουμε και στα ποιοτικά και ασφαλή χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα στη λήψη σημάτων σε 2 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές καθώς και ένα σύγχρονο πρόγραμμα που αποτελείται από μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την παρακολούθηση των συστημάτων ασφαλείας και βίντεο, που είναι σύμφωνη με τα Διεθνή Πρότυπα. Επίσης εγγυόμαστε διασφάλιση της 24ωρης λειτουργίας με γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής και πτώσης τάσης της ΔΕΗ και βασιζόμαστε σε δέκτες τελευταίας τεχνολογίας για την λήψη σημάτων για πίνακες κάθε γνωστού κατασκευαστή. Μετράμε και συγκρίνουμε καθημερινά τους χρόνους ανταπόκρισης των χειριστών έτσι ώστε ο χρόνος ανταπόκρισης στην επεξεργασία να είναι Άμεση και εγγυημένη και εφαρμόζουμε συνεχή εκπαίδευση των χειριστών καθώς και παρουσία προϊσταμένου ενώ παρέχουμε συνεχή υποστήριξη στους εγκαταστάτες με την πολυετή Τεχνογνωσία μας.

  

Υπάρχει κάτι νέο και πολύ ξεχωριστό που αξίζει να αναδείξουμε;

Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι η Europa Security προσφέρει ένα καινούργιο και πρωτοπόρο προϊόν. Πρόκειται για την εφαρμογή MCB μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η βέλτιστη καθοδήγηση των Patrol ή στατικών φυλάκων, με την αποστολή εντολών για επέμβαση και έλεγχο, όπου χρειάζεται. Οι εντολές και οι ενέργειες που ακολουθούνται από το προσωπικό, καταγράφονται αυτόματα στην καρτέλα του πελάτη και αποστέλλονται σε αυτόν και στον Σταθμό με φωτογραφίες και video clip. Όλα αυτά γίνονται εύκολα και απευθείας από το Κέντρο Λήψης Σημάτων, αλλά πλέον και σε αυτόνομες εγκαταστάσεις στις επιχειρήσεις. Μέσω της εφαρμογής είναι επίσης εφικτός ο έλεγχος της περιπολίας ενός φύλακα με NFC Tag ή QRcode. Η MCB εφαρμογή εγκαθίσταται σε τηλέφωνα ή tablet android -ios και παρέχει αλληλεπίδραση με το Κεντρικό Σταθμό και τα Περίπολα. Οι χειριστές του Σταθμού, μπορούν εύκολα να εντοπίσουν ποιος από το προσωπικό ασφάλειας είναι διαθέσιμος και πιο κοντά στην περιοχή που χρειάζεται να επέμβει, εάν το όχημα διαθέτει κλειδιά, πυροσβεστήρα κλπ.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό ασφαλείας ενσωματωμένο στο MCB είναι το “Κουμπί Πανικού” το οποίο αποστέλλει τη τελευταία γνωστή θέση ενός φύλακα στον Κεντρικό Σταθμό και ενημερώνει για τη θέση του κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ανακληθεί το σήμα πανικού. Το MCB δεν περιορίζεται μόνο σε Περιπολίες, αλλά κάθε επιχείρηση που διαθέτει προσωπικό μπορεί να το αξιοποιήσει για τη διαχείριση τεχνικών συντήρησης και εγκαταστατών προκειμένου να τους στείλει εντολές και να ελέγχει το έργο τους

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπουτόν ιατρικής βοήθειας σε ηλικιωμένους ή γενικά ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική παρακολούθηση, έτσι ώστε να όταν κληθεί να σταλεί εξειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό στους συνδρομητές.

Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε ορισμένες σύγχρονες τεχνολογίες που αξιοποιείτε προκειμένου να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχετε;

Εκτός από τη παραπάνω υπηρεσία MCB, αξίζει να αναφέρουμε την εφαρμογή ΑPS Μπουτόν Πανικού ή Ιατρικής Βοήθειας μέσω Smartphone, όπου με τη λήψη αντίστοιχου σήματος το Κέντρο Λήψης λαμβάνει την ακριβή θέση του πελάτη (στίγμα) στον ηλεκτρονικό χάρτη, ακολουθώντας τα στίγματα που δίνει ανά 30 δευτερόλεπτα μέχρι την λήξη του συμβάντος. Ανάλογα με τον πελάτη ο χειριστής μπορεί και του δίνει τηλεφωνικά οδηγίες μέχρι την άφιξη των αρχών η της Ιατρικής Βοήθειας.

Επίσης, η εταιρεία ανέπτυξε WEB εφαρμογές για τεχνικούς και τελικούς πελάτες που επιτρέπουν στον εγκαταστάτη να έχει πρόσβαση στον Κεντρικό Σταθμό μέσω πρωτοκόλλων ασφαλείας από laptop η tablet σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνει πληροφορίες όπως τη ροή σημάτων των πελατών του, πρόσβαση στα τεχνικά δεδομένα των πελατών του, το ιστορικό, κ.α. Πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα συμβάντα του συστήματος μπορεί να έχει και ο τελικός πελάτης καθώς και τη δυνατότητα εκτύπωσης συμβάντων.

Θα πρέπει σίγουρα να σταθούμε και στις λειτουργίες Video Analytics που αξιοποιούνται από το Κέντρο Λήψης Εικόνας μας ως ένα σύγχρονο εργαλείο δημιουργίας real-time προειδοποιήσεων και καταγραφής. Η εταιρεία μας σε συνεργασία Axxon και την MCDI εγκατέστησε και λειτουργεί με επιτυχία αυτές τις λύσεις Video Analytics που υποστηρίζουν τις περισσότερες κάμερες και καταγραφικά της αγοράς. Η ανάλυση του καταγεγραμμένου video, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο γρήγορης αναζήτησης που χρειάζεται κάθε σύγχρονο σύστημα προστασίας ενός χώρου. Η ανίχνευση γίνεται με βάση κανόνων Video Analytics (διάσχιση γραμμής, είσοδος ή παραμονή σε συγκεκριμένη περιοχή, εγκατάλειψη αντικειμένου κ.λπ.), ή με βάση το μέγεθος ενός αντικειμένου (άνθρωπος, αυτοκίνητο, φορτηγό), το χρώμα του (ένα κίτρινο ταξί) ή κάποιο χρώμα πάνω του (π.χ. μια κόκκινη τσάντα), την κατεύθυνση της κίνησης, την ταχύτητά του ή την εμφάνιση ενός προσώπου (γενικά ή συγκεκριμένα), ή έναν συνδυασμό όλων των παραπάνω και στην συνέχεια φτάνει η εικόνα στον Κεντρικό Σταθμό της EUROPA SECURITY.

Το ανθρώπινο δυναμικό όμως έχει εξίσου ένα κομβικό ρόλο. Πώς εσείς προσεγγίζετε το ζήτημα της εκπαίδευσης και διαχείρισης του προσωπικού που εργάζεται Europa Security;

Η εταιρεία μας έχει επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό του Κεντρικού Σταθμού και ειδικότερα στην εκπαίδευση των χειριστών. Το πιο σημαντικό είναι ο κάθε χειριστής του Κέντρου να μπορεί διαχειριστεί τις διαφορετικές καταστάσεις που προκύπτουν (απόπειρα ληστείας, ιατρικής βοηθείας, πυρκαγιάς, κ.λπ.) με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό απαιτεί ειδική και συνεχή εκπαίδευση των χειριστών σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων και συμβάντων, κρατώντας πάντα σε καλή κατάσταση τη ψυχολογία και το ηθικό, του ατόμου που βρίσκεται σε ανάγκη. Η εταιρεία μας οργανώνει συνεχείς εκπαιδεύσεις από ειδικούς καθηγητές, αλλά και ψυχολόγους για την ορθή διαχείριση όλων των παραπάνω καταστάσεων. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολυπρόσωπο πλέγμα ασφαλείας και υπηρεσιών που πρέπει να παρέχει ο Κεντρικός Σταθμός σήμερα και τον καθιστούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο ασφάλειας για τους πελάτες και τους εγκαταστάτες. Το Κέντρο Λήψης Σημάτων δεν πρέπει να είναι ένας παθητικός δέκτης των βασικών σημάτων συναγερμού, αλλά πιο πολυπρόσωπος παρέχοντας περισσότερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες.

Image module