Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού

          Οι συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες της EUROPA SECURITY μέλος της EUROPA SECURITY GROUP, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που ήδη υλοποίησε και σε αυτές που σχεδιάζει για το μέλλον, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην λειτουργία του Κέντρου Λήψης Σημάτων

Η  Europa Security μπορεί να σας προσφέρει:

  • Την εμπειρία της, εδώ και 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο, σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες.
  • Εγγυημένη ποιότητα υπηρεσιών προς τους συνδρομητές .
  • Ταχύτατη και άριστη εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς ώστε να έχουμε πάντα ευχαριστημένους συνεργάτες και συνδρομητές.
  • Άμεση υποστήριξη
Image module
Image module

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνδέσει κάποιος το σύστημα συναγερμού του με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων. Οι 4 βασικότεροι είναι….

Image module

Έλεγχος καμερών.

Σε περίπτωση που ο φυλασσόμενος χώρος διαθέτει κάμερες, τότε το Κέντρο Λήψης Εικόνας μπορεί να ελέγχει το χώρο άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι, σε περίπτωση σήματος συναγερμού οι χειριστές του κεντρικού σταθμού θα ανοίξουν άμεσα τις κάμερες του φυλλασόμενου χώρου και σε ενδεχόμενο συμβάντος, ακόμα και εάν καταστραφεί το καταγραφικό του χώρου για οποιοδήποτε λόγο, οι καταγραφές θα έχουν μεταφερθεί και αποθηκευτεί στους server της Europa Security για κάθε νόμιμη χρήση απο τον πελάτη.

Έλεγχος επικοινωνίας του συναγερμού σας.

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να συνδεθεί ένα σύστημα συναγερμού με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων είναι η άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, σε περίπτωση σήματος συναγερμού. Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει το σύστημα συναγερμού να έχει συνδεθεί είτε με τηλεφωνική γραμμή ή GSM, internet ή GPRS.

Συνδέοντας το σύστημα συναγερμού σας στον Κεντρικό Σταθμό Λήψης Σημάτων νιώθετε μεγαλύτερη ασφάλεια αφού έχετε έναν άγρυπνο φρουρό ‘’μέσα’’ στον χώρο σας αφού ανά πάσα στιγμή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση που χρειαστεί. Υπάρχουν πολλοί  τρόποι κάποιος να εμποδίσει το σύστημα συναγερμού να επικοινωνήσει, μπλοκάροντας ταυτόχρονα όλα τα μέσα επικοινωνίας. Η μόνη ασφαλής λύση, είναι το σύστημα συναγερμού να είναι συνδεμένο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων  και να επικοινωνεί με αυτό, ακόμα και κάθε 3” (σε χώρους υψηλού κινδύνου) με αποτέλεσμα την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων. Σε αυτή την περίπτωση, η κινητοποίηση θα γίνει όχι γιατί έλαβε το Κέντρο Λήψης Σημάτων κάποιο σήμα συναγερμού, αλλά γιατί έχει διαγνωστεί Διακοπή Επικοινωνίας.

Η εποπτεία αυτή μπορεί να είναι εφικτή μόνο μέσα από τη λειτουργία ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων.

Image module
Image module

Αφοπλισμός Υπό Απειλή.

Μόνο το Κέντρο Λήψης Σημάτων γνωρίζει αν βρίσκεται υπό απειλή κάποιος από τους πελάτες σας ή ένα από τα μέλη της οικογένειάς του. Οι σύγχρονοι συναγερμοί έχουν την δυνατότητα εισαγωγής ενός κωδικού απειλής. Αυτός ο κωδικός είναι διαφορετικός από τον βασικό κωδικό και λειτουργεί μόνο εάν το σύστημα είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. Έτσι, εάν σε περίπτωση απειλής ο πελάτης υποχρεωθεί να αφοπλίσει τον συναγερμό, τότε εισάγει τον κωδικό απειλής και ο συναγερμός αφοπλίζει κανονικά αλλά το Κέντρο Λήψης Σημάτων λαμβάνει σήμα για Αφοπλισμό Υπό Απειλή και ενημερώνει άμεσα τις αρχές ή τα τηλέφωνα που έχετε δηλώσει.

Παραβιάσεις

Μόνο ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων μπορεί να επιβλέπει το σύστημα συναγερμού σας και να έχει κρίση πάνω σε αυτό. Σε περίπτωση όπου ληφθούν πολλά σήματα συναγερμού από διάφορα αισθητήρια, ενεργητικά και παθητικά, την ίδια στιγμή από έναν χώρο, ο χειριστής του Κεντρικού Σταθμού αναλαμβάνει δράση και ενημερώνει ΠΡΩΤΑ και χωρίς καθυστέρηση τις Αρχές και μετά τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Η σωστή κρίση των χειριστών ενός Κεντρικού Σταθμού έρχεται μετά από συνεχείς εκπαιδεύσεις πάνω σε ρεαλιστικά και καθημερινά μοτίβα έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σωστά σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Image module

Ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων δεν πρέπει να αποτελεί μόνο παθητικό παράγοντα στην ασφάλεια της περιουσίας μας αλλά να αναλαμβάνει και ενεργό ρόλο στην προστασία της ίδιας μας της ζωής.